Myrna Versteeg nieuwe directeur / by Dat!school

Op 1 september 2018 is Myrna Versteeg in dienst getreden als directeur van de DAT!school. Zij heeft het stokje overgenomen van Leta Spooren, die 10 jaar geleden de jeugdtheater- en filmschool heeft opgericht.

Myrna Melissa Versteeg (Kota Kinabalu, 1980) is geboren in Borneo en is op 4-jarige leeftijd naar Nederland gekomen. Als kind ging ze zelf naar jeugdtheaterschool Hofplein in Rotterdam en in het verleden werkte ze als theatermaker, theaterdocente en programmamaker. Myrna is een bevlogen kinderregisseur die graag samenwerkt met kinderen en hen de creatieve vrijheid en vertrouwen geeft om (eigen) verhalen neer te zetten door middel van verschillende cross-over kunstdisciplines en hen begeleidt in het proces van theater- en filmmaken. De mogelijkheid om directeur te worden van een jeugdtheater- en filmschool is dan ook een droombaan voor Myrna. Het werken met kinderen, jeugdtheater en film/nieuwe media vormen de rode draad in haar werk.