DAT! is de jeugdtheater- en filmschool in Amsterdam-Noord. Bij DAT! leer je alles over verhalen vertellen. Kinderen en jongeren vanaf 2 jaar kunnen hier lessen volgen in spel, zang, dans en film. De lessen worden gegeven door professionele acteurs, zangers, dansers, choreografen, schrijvers en filmmakers. 

Op jonge leeftijd kennismaken met theater prikkelt de fantasie, bevordert de creativiteit en zorgt ervoor dat kinderen van elkaar, zichzelf en de wereld om hen heen kunnen leren. Bij DAT! kunnen kinderen en jongeren zich ontwikkelen als verhalenverteller door middel van theater of film. Ook andere disciplines zoals mime, muziek/zang, dans, schrijven, fashion of spoken word worden ingezet: het ontwikkelen van veelzijdige interesses leidt tot brede talentontwikkeling en wereldwijze wezens.

De cursussen zijn breed opgezet en laten alle aspecten van de disciplines aan bod komen: van idee tot uitvoering. Er is zo ruimschoots de kans om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Aan het eind van het jaar brengen de groepen gezamenlijk een voorstelling op de planken waarin alle disciplines voorbij komen. Daarnaast zijn er elk jaar diverse workshops en projecten. De mogelijkheid om kortere cursussen (in verschillende disciplines) te volgen is ook mogelijk. Deze groepen sluiten af met een eindpresentatie.

Er zijn lesprogramma´s voor verschillende leeftijdsgroepen en niveaus. De kinderen komen altijd bij leeftijdsgenootjes in de groep. Je werkt samen met leeftijdgenoten onder begeleiding van professionele docenten. Plezier, creativiteit en leren in een ontspannen sfeer staat bij DAT!school altijd voorop!

DAT! Theater

Familievoorstellingen in het Hamerkwartier, vanaf september 2019

Verhalen zijn er om verteld te worden. In het theaterseizoen 2019 – 2020 gaat DAT!school nóg meer verhalen verspreiden door familievoorstellingen te programmeren. Ver hoef je er niet voor te reizen want dit doen we een deur verder bij de buren van Dansmakers Amsterdam (Gedempt Hamerkanaal 203), in de mooie grote zaal die jullie kennen van de eindvoorstellingen. Wij hebben ongelooflijk veel zin om uit te breiden naar DAT! Theater, de theaterdeuren te openen en families in de buurt, Noord en de rest van Amsterdam te verrijken met herkenbare, fantasierijke, grappige, spannende en verborgen verhalen.

Het volledige programma en informatie over de kaartverkoop is te vinden op onze speciale website www.dattheaternoord.nl.

logo'sAFK-JCF-Combi.jpg