DAT! is de jeugdtheater- en filmschool in Amsterdam-Noord. Bij DAT! leer je alles over verhalen vertellen. Kinderen en jongeren vanaf 4 jaar kunnen hier lessen volgen in spel, zang, dans en film. De lessen worden gegeven door professionele acteurs, zangers, dansers, choreografen, schrijvers en filmmakers. 

DAT!NIEUWS

Op jonge leeftijd kennismaken met theater prikkelt de fantasie, bevordert de creativiteit en zorgt ervoor dat kinderen van elkaar, zichzelf en de wereld om hen heen kunnen leren. Bij DAT! kunnen kinderen en jongeren zich ontwikkelen als verhalenverteller door middel van theater of film. Ook andere disciplines zoals mime, muziek/zang, dans, schrijven, fashion of spoken word worden ingezet. Dit om creativiteit, het verzamelen van verhalen en theater leren maken te stimuleren.

DAT! gelooft in positieve groei – alleen én samen – met het idee dat je leert en groeit van elkaars verhalen. Niet voor niets bieden wij dan ook masterclasses in muziek, filosofie en stand-up comedy, omdat het ontwikkelen van veelzijdige interesses uitmondt in brede talentontwikkeling en het creëren van wereldwijze wezens.

De cursussen zijn breed opgezet en laten alle aspecten van de disciplines aan bod komen: van idee tot uitvoering. Er is zo ruimschoots de kans om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Aan het eind van het jaar brengen de groepen gezamenlijk een voorstelling op de planken waarin alle disciplines voorbij komen. Daarnaast zijn er elk jaar diverse workshops en projecten. De mogelijkheid om kortere cursussen te volgen is ook mogelijk. Deze groepen sluiten af met een eindpresentatie.

Er zijn lesprogramma´s voor verschillende leeftijdsgroepen en niveaus. De kinderen komen altijd bij leeftijdsgenootjes in de groep. Je werkt samen met leeftijdgenoten onder begeleiding van professionele docenten. Plezier, creativiteit en leren in een ontspannen sfeer staat bij de DAT!school altijd voorop!

Ons doel is niet om van iedereen professionele acteurs te maken, maar als je wordt wie je bent en gelukkig bent met wat je doet, dan zou dat fantastisch zijn. Als DAT! een bijdrage heeft geleverd aan jouw persoonlijke ontwikkeling, dan is DAT! zinvol.
— Myrna Versteeg (directeur DAT!school)
logo'sAFK-JCF-Combi.jpg