lotte.jpg__w-300_h-200_crop-1_cropfocus-face.jpg

In de lessen van documentairemaker Lotte Haase

komen kinderen spelenderwijs in aanraking met verschillende facetten van het filmmaken. Hoe breek je een scene op in shots? Wat doen geluid en muziek met een film? Welke verschillende genres en stijlen zijn er en hoe kun je die creëren met film? Kinderen krijgen middelen aangereikt met als doel dat ze uiteindelijk zo zelfstandig mogelijk hun eigen creatieve ideeën aan de slag kunnen.

Naast haar werk als filmdocent is Lotte werkzaam als cameravrouw en editor voor opdrachtfilms en tv-programma’s en regisseert ze haar eigen documentaires.

canick.jpg

Canick Hermans is theaterdocente van de DAT!school en werkzaam als actrice en stemactrice. Met haar eigen theatergezelschap Hermans weet Raad speelt ze de jeugdvoorstelling 'JUNI', geregisseerd door Eva van der Gucht. Haar stem is te horen in verschillende series en films. Ook begeleidt en coacht ze kinderen die in Nederlandse series en films spelen. "Het leuke aan acteren vind ik dat je de wereld door de ogen van iemand anders kan bekijken en die kijk op de wereld vervolgens weer aan je publiek kan doorgeven." Canick is een bevlogen maakster met ruime ervaring en expertise met de allerkleinste theatermakertjes.

Foto: Joep van Aert

Screen Shot 2017-10-31 at 14.18.01.png

Zolang theatermaker en regisseur Suzanne Klein zich kan herinneren, wil ze op het podium staan: toneelspelen, dansen en verzinnen. Ze zit altijd vol Grote Ideeën. In haar lessen vindt ze spelplezier, uitleven, fantasie, overgave, kwetsbaarheid en eigen inbreng het belangrijkste. 'Wie ben je? Wat wil je? Wie wil je spelen? Wat wil je vertellen? Samen op zoek naar dat magische moment waarop dit alles samenkomt en je kunt knallen voor een publiek!'. Deze kick gunt ze iedereen.

Screen Shot 2017-10-31 at 13.57.46.png

Yarmill Kromhout studeert aan de Amsterdamse Hogeschool vd Kunsten. Hij is freestyle danser die zich verdiept in muzikaliteit en ontwikkeling van eigen stijl. Zijn specialismen zijn hiphop, urban, afro en moderne dans. Hij houdt ervan te experimenteren in verschillende stijlen. Zowel als danser als docent.

Zangdocente Rebekka Thenu komt uit een muzikale familie en is van jongs af aan met muziek bezig; van jeugdkoren tot tienerbands, dwarsfluit tot piano en als jong meisje meedoen aan de Kunstbende. Daarna studeerde ze jazz aan het Conservatorium van Amsterdam. Rebekka is leadzangeres in haar eigen band waar ze veel mee speelt en schrijft eigen repertoire. Rebekka heeft ook jarenlang ervaring als docente bij Popschool Amsterdam. Ze houdt van allerlei soorten muziek en vindt het heel leuk om dit met passie en enthousiasme door te kunnen geven aan jongeren.

Myrna Versteeg foto.jpg

Myrna Versteeg begeleidt kinderen al vanaf haar 17e. Van de judomat, op de filmset, in het klaslokaal tot op het podium. Ze is dan ook heel blij dat ze al haar opgedane ervaring binnen jeugdtheater en film kan meenemen naar de DAT!school, als directeur én docent.

Myrna heeft twee jeugdtheatergezelschappen gehad en schrijft, maakt en regisseert nog steeds. De videoclip ‘Popcorn’ is geregisseerd door Myrna met theaterlesleerlinge Dunia Wengweng. Myrna haalt haar inspiratie uit verhalen, kinderen en kleine dingetjes in het leven.

Screen Shot 2017-10-31 at 14.45.53.png

Filmmaker Bart Voorbergen houdt van spelen. Met beeld en geluid kan eindeloos en creatief worden gespeeld. In de filmlessen leren leerlingen deze media stapsgewijs te gebruiken voor hun eigen spel, hun eigen verhalen. Verschillende filmtechnieken worden ingezet om verzonnen werelden vorm te geven, en grote en kleine verhalen te vertalen naar film.

maxresdefault.jpg

Van jongs af aan is Neeltje de Vree bezig in de film- en theaterwereld. Tijdens haar basis- en middelbare school heeft ze lessen gevolgd bij het Nationaal Jeugd Musical Theater en volgde zij de vooropleiding van Dansacademie Lucia Marthas. Ze speelde diverse hoofd- en bijrollen in professionele musicals, films en televisieseries. Ze produceert films en geeft artistiek leiding aan een entertainment-bedrijf. Daarnaast is ze ook actief als Rocycle instructeur. Als docent beschikt Neeltje over ruime pedagogische ervaring. Haar positieve (en tomeloze) energie neemt ze mee in iedere les.