Soumaya Ahouaoui.jpg

Actrice/theatermaakster Soumaya Ahouaoui speelt momenteel in de voorstelling ‘Melk en Dadels’ van Rose Stories en Daria Bukvić. Soumaya is een bevlogen theatermaakster, die zelf ook als jongere is begonnen met theatermaken en hier haar beroep van heeft gemaakt. Ze is ambassadeur van de DAT!school en geeft les aan de M4-groep (18 jaar en ouder) op de maandagavonden, samen met theatermaker Denice de Muynck.

lotte.jpg__w-300_h-200_crop-1_cropfocus-face.jpg

In de lessen van documentairemaker Lotte Haase

komen kinderen spelenderwijs in aanraking met verschillende facetten van het filmmaken. Kinderen krijgen middelen aangereikt met als doel dat ze uiteindelijk zo zelfstandig mogelijk hun eigen creatieve ideeën aan de slag kunnen.

Naast haar werk als filmdocent is Lotte werkzaam als cameravrouw en editor voor opdrachtfilms en tv-programma’s en regisseert ze haar eigen documentaires.

canick.jpg

Canick Hermans is theaterdocente van de DAT!school en werkzaam als actrice en stemactrice. Met haar eigen theatergezelschap Hermans weet Raad speelt ze de jeugdvoorstelling 'JUNI', geregisseerd door Eva van der Gucht. Haar stem is te horen in verschillende series en films. Ook begeleidt en coacht ze kinderen die in Nederlandse series en films spelen. Canick is een bevlogen maakster met ruime ervaring en expertise met de allerkleinste theatermakertjes.

Foto: Joep van Aert

Screen Shot 2017-10-31 at 14.18.01.png

Zolang theatermaker en regisseur Suzanne Klein zich kan herinneren, wil ze op het podium staan: toneelspelen, dansen en verzinnen. Ze zit altijd vol Grote Ideeën. In haar lessen vindt ze spelplezier, uitleven, fantasie, overgave, kwetsbaarheid en eigen inbreng het belangrijkste. 'Wie ben je? Wat wil je? Wie wil je spelen? Wat wil je vertellen? Samen op zoek naar dat magische moment waarop dit alles samenkomt en je kunt knallen voor een publiek!'. Deze kick gunt ze iedereen.

Screen Shot 2017-10-31 at 13.57.46.png

Yarmill Kromhout studeert aan de Amsterdamse Hogeschool vd Kunsten. Hij is freestyle danser die zich verdiept in muzikaliteit en ontwikkeling van eigen stijl. Zijn specialismen zijn hiphop, urban, afro en moderne dans. Hij houdt ervan te experimenteren in verschillende stijlen. Zowel als danser als docent.

Zahra.jpg

Musicalactrice en theatermaakster Zahra Lfil stond als kind altijd te dansen, zingen en verhaaltjes te bedenken in haar slaapkamer en ze wist zeker dat ze ooit zelf op het grote podium mocht staan.

Ze heeft haar opleiding genoten aan de Frank Sanders Akademie voor musicaltheater en speelde o.a. in Soof de musical en in Goede tijden, slechte tijden.

Nu geeft ze ook les aan onze allerkleinste verhalenvertellers en deelt ze vanuit waar haar liefde voor theater ooit begon: in de belevingswereld van een kind samen dansen, zingen en verhaaltjes bedenken.index.jpg

Denice de Muynck (rechts op foto) studeert theatermaken/regie aan de Toneelacademie Maastricht. Met haar achtergrond als Neerlandica heeft ze een grote liefde voor taal en mooie verhalen. Met spelers duikt ze graag in bestaande, maar ook eigen verhalen. Door energieke en veelzijdige lessen zoekt ze naar de universele thema’s die iedereen wel ergens aanraken. Spelplezier en samenspel staan voorop bij haar lessen op de maandagavond, samen met Soumaya Ahouaoui.

Onyema Pasfoto.JPG

Onyema Onwuka kraakt klassieke verhalen en vermaalt deze met maatschappelijke vraagstukken, persoonlijke dilemma’s en de waan van de dag. Wat speelt er op of onder de oppervlakte?

Haar acteurs worden in het repetitieproces geconfronteerd met eigen, elkaars en maatschappelijke gevoelens en belangen. Hoe ver durf je te gaan voor je vrijheid, je identiteit, de liefde of de ander? Het resultaat is komisch en ernstig, roept verontwaardiging op en is lachwekkend, aangrijpend en geëngageerd. Bij de DAT!school geeft Onyema theaterles en werkt zij met de V3 groep (14-18 jaar) aan een montagevoorstelling.

29872351_2210805108930433_8057260556500790958_o.jpg

Theaterdocente Molly van Scherpenberg werkt op de vrijdagmiddag met V1 naar een toffe voorstelling toe. Haar stijl is vooral komisch, met hier en daar een wrang randje. Ze heeft erg veel zin om met deze groep iets moois te maken. Molly is afgelopen juni afgestudeerd aan de opleiding theaterdocent aan de HKU (Utrecht). Naast werken op de DAT!school geeft ze voornamelijk theaterles in het basisonderwijs door heel Amsterdam. Ook speelt en maakt ze zelf nog voorstellingen, wat haar ook een hele speelse docent maakt op de vloer.

Zangdocente Rebekka Thenu komt uit een muzikale familie en is van jongs af aan met muziek bezig; van jeugdkoren tot tienerbands, dwarsfluit tot piano en als jong meisje meedoen aan de Kunstbende. Daarna studeerde ze jazz aan het Conservatorium van Amsterdam. Rebekka is leadzangeres in haar eigen band waar ze veel mee speelt en schrijft eigen repertoire. Rebekka heeft ook jarenlang ervaring als docente bij Popschool Amsterdam. Ze houdt van allerlei soorten muziek en vindt het heel leuk om dit met passie en enthousiasme door te kunnen geven aan jongeren.

20190717_195711.jpg

Spelen, dansen, creativiteit en ontwikkeling zijn woorden die de lessen van dansdocente Yenerous kenmerken. Zij is afgestudeerd aan de Utrechtse Dansacademie als artiest dans en aan de Hogeschool voor de Kunsten als docent dans. Bij DAT!School gaat Yenerous voornamelijk aan de slag in de stijlen Modern, Afro Fusion, Jazz en Streetdance en leert zij de jonge creatievelingen omgaan met improvisatie en een eigen maakproces. See you in class!